2014. június 18., szerda

csicsóka, hogy meg ne sértődjön

csicsóka

Új szerelmem van. Mindig van egy új. Volt már, hogy szerettem volna tűzesőket gyűjteni (most is szeretnék), aztán meg dáliákat (erről sem mondtam le), de a legújabb szívem csücske a clematis. Biztos vagyok benne, hogy most rájuk fogok vadászni. Jöhet barkácsáruház, vagy webshop őket keresem mindenhol. Én is büszkélkedhetek egy, azaz egy darabbal. Szegény még eléggé kis csenevész, de pont akkora, hogy elvarázsoljon.

ó én buta nem jegyeztem meg a nevét, Starkl-től jött
 Persze szeretem a többieket is, meg is mutatok párat.
törpedália, de én szeretnék óóóóriásiakat

hangyás testvér, még mindig törpe...és nem óóóóriási

ó igen, a lopott magok...akkor ez most mi is?! hajnalka?

ebből a fehér langalétából tök jól nézne ki egy hatalmas bokor, de mi is ez?!fátyolvirág?

még mindig a lopott szajré...és ő kicsoda?

ez a szépség szintén égrenövő fajta, de kilétét homály fedi...

 Aztán meséltem, hogy csak hagyom a zöldjeimet kibontakozni. Félrenéztem egy pillanatra és a cuki kis paradicsom palántáimból böszme nagy dzsumbuj nőtt. Esküszöm, hogy láttam köztük karvastagságú szárakat és egy-egy elrepülő sárkánygyíkmadarat. Megfűztem Cs.-t hogy ez így nem mehet és igenis eszkábáljon nekik karókat. A háromból így kettő sort már megreguláztunk.
2 sor rendben, egy még részegeskedik
fekete paradicsom ez a kis csücsöri
sárga paradicsom...lesz

a többi ezer fajta így virágzik

egyszerűen szólítsd csak tesco paradicsomnak...abból kapargattam ki a magokat

Aztán vannak ugye a kedvenc építményeink. Raklapból főként, de akad itt lambériából készült is.
a raklapos kerítés az előkertben, kukkoló vadrózsával

a többfunkciós lambéria-kutyaház...hiszen ez konyhapult is! Bográcsozásnál ideális. A kutya úgysem lakik benne...
Eddig kimaradt a mai adagból, pedig nagyon várom a szüretet!
elefántszarv paprika...muhahaaaaa

vizsla is jut mára

Picsóka

Igen, mostmár biztosan tudom, hogy tudja. Világ életében a főistenséget (Cs.) követte mindenhová. De ez most változott. Reggelente, amikor legdrágább főnöke munkába indul nem felejti el a fülébe suttogni, hogy vigyázz gazdira és kisgazdira. Ő csipás szemével elpislog egy parancsértettem-et és azzal védelmező üzemmódba kapcsol. Követ, szeretget, aggódik, bújik, bökdös, szerelmes pillantásokat vet, mellém akar bújni, elzavarja a nagyon veszélyes madarakat/békákat/gyíkokat/hangyákat és éberen alszik. Ha a főnök hazaér, azt jelzi nekem és csábítgat, hogy menjünk elé. Ha mindannyian itthon vagyunk, akkor is folyton engem keres. Ha örjöngős, szaladgálós, ugrálós játék van, akkor sem ugrik rám. Bár volt rá példa, hogy a játék hevében nem vette észre, hogy nem Zeusz vagyok és megindult felém vágtában. A levegőben ugrás közben fagyott meg, mikor meglátta ki vagyok. Tisztára mint a rajzfilmekben, félúton esett le. Éjszakánként pedig, ha kiengedi Cs. egy pisikörre, visszafele jövet sosem felejt el odajönni hozzám egy újabb jóéjt nyalintásra. Szóval jó nekem, a fiúk vigyáznak rám.
akar valamit...

Régóta szeretnénk Picsókának egy kutyafotelt. Mindig nézelődtem lomtalanításkor, de csak nem vetemedtem rá végül. Aztán egyszercsak szembejött a Tescoban egy ilyen kb 2-3 ezer forintért:
csak illusztráció, nem az eredeti
Összenéztünk Cs.-vel és már emeltük is be a kosárba. Otthon megállapítottuk, hogy ez még nem eléggé komfortos így egy csodálatos kutyapopónak (ááá nincs elkényeztetve). Így Cs. térült-fordult, fúrót rántott és meghekkelte a fotelt. Így mostmár kucorodhat és gömbölyödhet kedvére az úrfi.
...alvás és szieszta csakis papuccsal! Használatban lévővel!

És végül a legújabb kunszt. Mindig irigyeltük Fannitól (minivizsla), hogy elkapja a felé dobott falatot. Aztán már Picsó Sissy (labrador) nevű csaja is elbüszkélkedett ezzel a tudománnyal. Nos lássa ország-világ a mi vizsloidunk is megtanulta végre! Büszke rá a nép! És taps...

a gondolatok Csikósok

Csikó

Immár harmincöt hete lakik nálunk Csikó. Ezidő alatt szépen berendezkedett napról-napra egyre szűkösebb kuckójában. Rendületlenül gyakorolja kedvenc küzdősportjait, a helybőltávol ugrást és tombol fergeteges házibulijain. Én ezzel a tapasztalattal magabiztosan vonultam a következő vizsgálatra (NST) ficánkoló nagyfiammal, melynek pont az a lényege, hogy míg rám csatolnak egy műszert kb 20 percre, addig a bébi akrobatáskodjon. A váróteremben elfogyasztott lekvárosbukta és a kedvenc fehércsokoládé után vártam, hogy végre felcsendüljön belülről valami bulizene. Percek múlva Csikó két frontos támadást indított. Az egyik a bordabástyát vette célba, a másik a hólyagvárat ostromolta. Roppant boldog voltam, mert bármely percben behívhattak, az SZTK-s wc meg maga az "álom", ráadásul mérföldekre tőlünk. Sebaj, tűrtem. Aztán egyszercsak nyílt az ajtó és beinvitáltak. Fotelbe huppantam, rámcsatolták a műszert, ami hangos nyikkantásokkal és dobogásokkal mérte a kedves szívhangját. Nagy büszkén dőltem hátra, hogy gyeremérjedcsaknaeztismegcsináltuk. Nagy nyugodt magabiztosságomat csak az asszisztensnő zavarta meg, hogy ugyan böködjem, csipkedjem (azthogy?!), ébresszem már őkelmét, mert hát nem hallom, hogy bealudt?! Dehogyis hallottam én, nem is értek hozzá kezdő kismókusként. Pont boldoggá tett, hogy ritmust zakatol a gép. Próbáltam csinálni vele ezt-azt, de hogy felébredt-e azt nem tudom most sem. Később leszedtek a ketyeréről, a doki motyogott valamit, hogy mostmár hetente lesz ilyen.
Aznap már nem aludt többet, elég volt neki ez a 20 perc.
szövegelválasztó funkciójú kép
(meg hogy mondhassátok, hogy deügyesezaláááány)

Minél kisebb a gyerek kecója, annál nehezebb normálisan ülni. A hátsód zsibbad, a bordádat kitámasztják istentudja hány lábbal. Szegény Cs. meg nem győz szerelmetes feleségének könyörögni, hogy a nyári estéket kint romantikázza vele a jólevegőn. De ha nem bír?! Egyszercsak megmakacsolta magát a drága férjem és előállt egy ötlettel. Márpedig kapsz egy nyugágyat asszony. Tiltakoztam én, hogy ááá ígysincspénz, meg drága, de ő csak erősködött. Mígnem egy napon megvettük AZ ágyat (széket?!). Ó, ez maga a megváltás! Azóta minden este bográcsozunk vagy grillezünk. Nagyon hálás vagyok érte!...mondjuk kiszállni egy külön egészestés műsorszám.
a jószék és a jókutya (ő is örül, hogy padlószinten vagyok vele)

Még annyit csak, hogy összeraktuk a kiságyat, kimostam minden babaruhát, bizniszeltünk babahordozót kocsiba, beszereztünk egy pelenkázót és utálok vasalni.
három ismerőstől/rokontól örökölt babarucik kimosva
említettem már, hogy gyűlölök vasalni?!

2014. június 4., szerda

van, hogy szépazélet

Csikó

...aki mostanában kisgekkó névre hallgat. Köszöni szépen, vígan van. Nagyon is. Szerintem egymást érik a házibulik nála. De olyan rúgjukkiaházoldalátsrácok fajta party. Megy az őrült tánc, fejenpörgés, dajdajozás. Többször küldtem rá a rendőrséget (Cs. személyében), de hasztalan. Gondolkodtam kilakoltatáson is, de lehet, hogy az még korai lenne. Addig is marad a fenyegetőzés, türelmetlen átdörömbölés, megsértődés (na ezzel is sokra megyek).
a sötét sávban középen az ott a feje, fekszik...két buli közt

Végre kiszabadultunk az erdőbe is, jártunk egy jó nagyot (kb. 6 km-ez most nagynak számít már). Óvatos tempóban, sokszor megállva, földre hencseredve, vigyorgó kutyát követve. Hazaérve grilleztünk saslikot, csináltunk erdőnszedett bodzából szörpöt, kacagtunk kidöglött ebzetünkön és megállapítottuk...szépazélet!


Picsóka

Nagyon kijárt már neki ez a kis séta. No jó, sétálni nem láttam egyszer sem. Vágtázott, de azt ám őrülten. Azt mondják a kutyák ilyenkor dupla akkora távot tesznek meg, mint a gazdáik. Számításaink szerint volt itt négyes szorzó is.
boldogság, kutya a te neved :)

Drágadrága Picsóka kinevezte magát főepernyalóvá. Ezt úgy kell elképzelni, hogy bármikor elvonul a virágládából kilógó eper mellett, megnyalintja. Nem szedi le, csak ad neki egy nyalatot. Ezt a mozzanatot sohasem hagyná ki.
főkertész meóz


csicsóka

Röstellem bevallani, de elkényelmesedtem. Foghatnám az időre, a sokmás dolgomra, a szumóbirkózót meghazudtoló hastájékomra, de őszintén megvallva ágyban érzem igazán jól magam. Esténként, ha Cs. hazaért, kicsit molyolok a gyomokkal meg a locsolással, de más nagyon nem történik. Elengedtem a paradicsomok kezét is, néha kicsipkedem a hónaljhajtásokat. Locsolni nem kellett sokat, mert minden nap bőségesen esett eddig. Szóval mindenki nő, ahogy tanulta, én meg hagyom.
a múltkori felsorolásból kimaradt...fáskamraajtó raklapból

petúnia vadszőlő ölelésben

...valaki juttassa eszembe jövőre, hogy lobéliát vegyek megint!

viszonylagos színharmóniában a lobélia és a fehér begónia

teljes színkáosz
ez úgy történt, hogy Cs. az árudában megelégelte 5 perces (órákig tartó) válogatásomat és leemelt mindenféle színű virágokat, hogy jóleszezasszony...
annyira türelmetlen vagyok, hogy lassan lekóstolgatom a borsót...pedig még csak gombostűfej méretűek a gömböcök

nem tudni ki kivel van, fűszeréknél teljes a burjánzási láz

hogy tudja a kis dolgát...

ide járok csipegetni, ez a sóska szerelem

ideális uborka...ohh mikor lesz ebből koviubi
úgyérzem SOHAMÁÁÁR