2014. november 11., kedd

Kenyeret is sütök, de erről ma nem írok...

Csikó

Lassan három hete, hogy Kopp hőemelkedőset játszik. Előtte kapta meg a rota vírus elleni csodaszerét, ezért gyorsan ráfogtuk, hogy attól lázas. Aztán másnap is hőemelkedett, aztán megint és így megy ez már két és fél hete. Ezalatt rengetegszer jártunk gyerekorvosnál/laborban/ultrahangon, de semmi. Mindenhol csaknem bekeretezve adták ki az eredményeit, hogy ez biza föl kell hogy kerüljön a hitvesi ágy fölé, vagy legalább a garázsfalra, mert tökéletes, mutogatnivaló.
...tejet vagy életet!

A laboros nénik úgy megörültek neki, hogy szinte kitépték a kezemből és köpenylebegve rohangáltak vele fel s alá a folyosón, mert nekik ilyen formás kis unoka/gyerek/játszópajtás kell. Úgy kellett visszakunyerálnom. Fenyegetőztem is egy vérengző vizslát emlegetve, ekkor még egy könnycseppet is elmorzsoltak, hogy óóóóó egy vizslás baba, és olvadoztak tovább. Na itt voltunk kétszer.
Hozzám beszélsz?!...

Az ultrahang vizsgálaton májat, vesét és egyéb szerveket vizsgáltak, persze tökéletes eredménnyel. Itt egy bácsika nézte végig, ahogy a szűk és forgalmas folyosón próbálom kendőtekerő mutatványomat bemutatni. Közben szorongatta a papírjainkat, mert mindenáron segíteni akart a kötésben, mondom akkor tessék már ezeket megfogni inkább. Mire elkészültünk több kórházi dolgozó csapott le ránk keselyűmód, azon versengve, hogy kire mosolyog Kopp többet/jobban/viccesebben. Eközben a bácsikánk büszkén elújságolta, hogy ő bizony végignézte ahogy ez a kislány csavargatta ezt az anyagot éshát nem semmi tudomány ez. Büszke fejjel távoztunk.
nemalszoknemalszoknemalszok....

A gyermekorvosi rendelőben rengetegszer megfordultunk. Gyerek leköt, kezeslábas lehámoz, további 5-8 réteg kibont, vizsgálat, megintsemmi, öltözés, bugyolálás, kötözés. Minden alkalommal odaszaladt egy-egy anyuka kendőt tapperolni vagy kérdezősködni. Minden alkalommal büszkén távoztunk. És tanácstalanul. Mert nem tudjuk mi lehet a hőemelkedés kiváltó oka.
na ilyenkor vetődne rá alvó gyermekére az ember, hogy szitává puszilgassa

Utolsó reményünk a BCG oltás. Ezt kapják születéskor vállba, ebből lesz jó nagy pukli ami fáj és ami általában kifakad. Ez okozhat ilyet...nade mégiscsak három hét telt el. Úgy várom ezt a kis gennyes gejzírt mint kisgyermekként a karácsonyt (vagy hogy kihűljön a madártej). Anyukaként átértékelődik ez-az.
kikérem magamnak, hogy csak mosolyogni vagy aludni tud...


Picsóka

Tréningezésbe kezdtünk Cs.-vel. Hol ő, hol én közeledünk ebzet felé nyáladzó gyermekkel. Hagyjuk, hogy megtapizza az orrát vagy a fülét (vagy amit épp sikerül). Ezalatt figyeljük Picsó reakcióit. Ő nagy lustán kidugja a nyelvét és igyekszik minél óvatosabban körbenyalogatni a birizgáló kezet. Majd mikor ezzel végzett sunyi módon kisgazdi arcát szeretné körbecsókolgatni. Na azt még nem. Ekkor hanyattveti magát, hogy akkor már inkább a hasát vakargassuk, ha már annyira simogathatnékunk van. Kopp meg dünnyög neki és behálózza méretes nyálindáival.
mozgásfejlődés és a vizslató szakértő
vizslakutyás polár kezeslábas, nyilván
anya fényképez miközben azt üvölti, hogy neeeem, szálljál le azonnal...az eredményt láthatjátok
...és akkor egy hatalmas robbanásra lettem figyelmes...de azért a főnöknek ne meséld el, jó?!


csicsóka

Annyira gáz már, hogy nem tudok ügyködni odakinn! Van, hogy kiosonok amikor a kisgazdi nem figyel, de ezek 5-10 percek. Ezalatt csak virágmagot tudok gyűjteni, vagy lőni pár képet, vagy forró teát inni a raklapból készült padon kristálypohárból (naés?! az volt kéznél). Közben azon merengek, hogy tavasszal lesz-e már akkora az én gyermekem, hogy ásson, gyomláljon vagy füvet nyírjon helyettem.
elhanyagolt? ááá dehogy! tervezetten pókhálós.

nem tervezett sarkantyúka hirtelen felbukkanása a semmiből

vadszőlő és pillangóvirág pózol őszi fényben

reped és
nézz napba, teázz kristályból és már nem is érdekel a mélyülő gödör a kert közepén
:)