2014. szeptember 15., hétfő

most nem kertelek

Csikó

Gondban vagyok a számokkal. Aki ismer, az tudja hogy mennyire képtelen vagyok számokat megjegyezni. Főként ha ezek a számok közben időről-időre változnak is. Na ezért van falinaptáram és ezért ikszelem a napokat. De ha az utcán megkérdezik, hogy deédesmennyiidős vagy hogy mennyivelszületettakisdrága, akkor bizony komoly fejtörés után megközelítőleg tippelek válaszolok.
te?! az anyám?! nemááááár...
Szóval Kopp most 7 hetes múlt (köszi Cs.!). Hogy rohan az idő, lassan kirepül a fészekből.
Különösebb gond nélkül telnek napjaink. Vagyis telnének, ha nem kellene kimozdulni. De kell. Ilyenkor vesszük elő a járgányt, a monstrumot, a dzsippet, a babakocsit. Örökölt példányunk hatalmas kerekekkel küzdi le velünk a legdurvább terepet is, de az emberi hülyeséggel megbirkózni nem tud. Városunk egyébként sem széles utcáiról és járdáiról híres, de itt még nincs is nagy gond. Járgányunk fütyörészve veszi az akadályokat. Nade mikor egy parkoló autó mellet sajnos nem férünk el 20 centin, csak ha forgalommal szemben kimászunk a háromsávos forgalmas útra, akkor az csöppet irgumburgum hangulatba hoz. (Kopp még nem érti a káromkodást...remélem) Nem is beszélve arról, hogy kitartóan gurulunk egy sávban a járdán, de a szemben jövő középkorú banya nő elvárja, hogy kikerüljük. Mesélhetnék még, gondolom a nagyvárosi anyukáknak sem kell a helyzetet bemutatnom...
Úgyhogy bosszúból elmentem egy hordozós tanfolyamra. Láttátok már a rugalmas kendőmet, ami igazi megváltás amikor Kopp megunja a dzsippet, vagy csak gyorsan át akarok szaladni a boltba.
szépazélet, én megmondtam!
Most viszont új fejezet kezdődik életünkben. Beszerzek rengeteg egy szövött kendőt. Egyelőre bérlek csak, hogy kitapasztaljam milyen. Volt már nálam Lana és most tesztelek egy rövidebb Amazonast. Rengeteg kötési mód létezik, amiből az ember egyszercsak ráérez, hogy melyik az igazi. Abban a fázisban vagyunk, hogy keressük az igazit. Tudjátok, a túrára.
apám néha igazán röhejes vicces


Picsóka

Volt dokinál mindenféle rutindolgot elvégeztetni. Kapott oltásokat, mindenféreg kihajtóját és egy jól megérdemelt popónyomást. Ez a bűzmirigy kinyomását jelenti, ami néha nem árt. Egyszer felajánlotta a doki, hogy megtanítja hogyan kell, de Cs. nincsazazisten pillantására doktorunk lemondott tervéről. Inkább végezze szakember, mondja Cs.. Pedig van itthon frankó nyúlós gumikesztyűm. Hehe.
kupaktanács, érintkezési szabályok tisztázása
...én is kicsi vagyok és te(l)hetetlen, simogassál!

csicsóka

Gondolataim már a tavasz körül forognak. Hogyan csiholok életet piciny paradicsommagokba, hogyan szórom a lopott virágmagokat a kert random pontjaira és miként ültetek balkonnövényeket puha földű ládákba. Most is ültethetnék ezt-azt, többször is gondolok rá egy nap. Aztán visszakucorodok puhahomlokú Kopp mellé és nézem ahogy szuszog. Aztán odakuckózik Picsó is karnyújtásnyira, mondván menjen esőbe ki az, aki bolond. Naőnem! Mi sem.



Nincsenek megjegyzések: